Mérettáblázat

Női méretek

noimeretek1

Férfi méretek

ferfimeretek1

Napunk nagy részét a munkánkhoz szükséges munkaruhában töltjük, ezért elengedhetetlen, hogy a kiválasztott modell méretben is jó legyen.

A mérettáblázatban megadott méretek nem a készruha méretei, hanem testméretek, így fontos szerepe van annak, hogy hogyan méri meg önmagát. Az egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezetett mérőszalagos mérésnek nagy jelentősége van. Mivel minden ruhában van úgy nevezett „öltöztető bőség”, ha nem az említett módon méri meg testrészeit, akár egy-két méretbeli eltérést is eredményezhet a rendelésnél.

Ezen az oldalon segítséget talál méretének pontos meghatározásához.

Mellbőség meghatározása

A mérést egyenes tartásban, vékony anyagból készült felsőben javasolt elvégezni. A mérőszalagot egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezesse a hónalj alatt, a lapockát belemérve a mell legszélesebb részén.

Derékbőség meghatározása

A mérést a köldöktájékon végezze, egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezetve a mérőszalagot.

Csípőbőség meghatározása

A mérést a csípő legszélesebb pontján végezze, egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezetve a mérőszalagot.

Ha combtájékon szélesebb, mint csípőben, akkor ezt az adatot adja meg. Ha hasa és csípője között nem túl nagy az eltérés, érdemes a hasat is belemérni a méretvétel során.

Nadrág belső hosszának meghatározása

A mérést egyenes tartásban lábkereszteződéstől talpsíkig végezze. Segítség igénybevétele javasolt a pontos mérés elérése miatt.

Ha megvannak a mért adatok a táblázat segítségével könnyen meghatározhatja saját méretét. Gyakran előfordul, hogy a felülre (tunika, ing, póló) és alulra (nadrág, szoknya) szánt ruha méretei eltérőek. Rendelésénél mindig a mért adatoknak megfelelő méretet válasszon!

Amennyiben a táblázatból nem tudja meghatározni méretét, úgy a megjegyzés rovatban kérjük, adja meg a konkrét adatokat és mi az alapján gyártjuk le a kiválasztott modellt.

X