Mérettáblázat

NŐI MÉRETEK

FÉRFI MÉRETEK

Napunk nagy részét a munkánkhoz szükséges munkaruhában töltjük, ezért elengedhetetlen, hogy a kiválasztott modell mérete megfelelő legyen.

A mérettáblázatban nem a kész ruha méreteit adtuk meg, hanem a testméreteket. A pontos számok megadásához a mérőszalagot vezesse egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) az alább megadott módokon!  Mivel minden ruhában van úgy nevezett „öltöztető bőség”, ha eltér a lent megadott mérési „szabályoktól”, az akár egy-két méretbeli eltérést is eredményezhet a rendelésnél.

Ezen az oldalon segítséget talál méretének pontos meghatározásához.

MELLBŐSÉG MEGHATÁROZÁSA

A mérést egyenes tartásban, vékony anyagból készült felsőben javasolt elvégezni. A mérőszalagot egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezesse a hónalj alatt, a lapockát belemérve a mell legszélesebb részén.

DERÉKBŐSÉG MEGHATÁROZÁSA

A mérést a köldöktájékon végezze, egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezetve a mérőszalagot.

CSÍPŐBŐSÉG MEGHATÁROZÁSA

A mérést a csípő legszélesebb pontján végezze, egyenletesen (nem túl szorosan és nem túl lazán) vezetve a mérőszalagot.

Ha combtájékon szélesebb, mint csípőben, akkor ezt az adatot adja meg. Ha hasa és csípője között nem túl nagy az eltérés, érdemes a hasat is belemérni a méretvétel során.

A NADRÁG BELSŐ HOSSZÁNAK MEGHATÁROZÁSA

A mérést egyenes tartásban lábkereszteződéstől talpsíkig végezze. Segítség igénybevétele javasolt a pontos mérés elérése miatt.

Ha megvannak a mért adatok, a táblázat segítségével könnyen meghatározhatja saját méretét. Gyakran előfordul, hogy a felülre (tunika, ing, póló) és alulra (nadrág, szoknya) szánt ruha méretei eltérőek. Rendelésénél mindig a mért adatoknak megfelelő méretet válasszon!

Ha a táblázatból nem tudja meghatározni méretét,  a megjegyzés rovatban adja meg a konkrét adatokat, és mi azok alapján gyártjuk le a kiválasztott modellt.

X